IniciQui SomSectors d'activitatTasca SocialContacta amb DAU
  :: inici / els peus
     
 

La salut dels nostres peus determina gran part de l´equilibri del nostre aparell locomotor. Tenir cura dels peus farà que sempre puguem arribar allà on volem anar.
   
 
capa posicion relativa

Els peus són una obra mestra d´arquitectura, agilitat i potència. Dotats d' una capacitat d´adaptació quasi bé infinita, garanteixen un equilibri perfecte del cos tant aturat com en moviment. Però l´homogeneïtat de la vida diària els acomoda i els debilita, el que demana que rebin una atenció especial. A més de mantenir el cos en posició bípeda, peculiaritat sobre la que l´home ha desenvolupat la seva mobilitat, els peus realitzen altres funcions com l´esmorteïment i el bombeig per el correcte retorn venós de la sang. Els peus absorveixen les vibracions que es produeixen a cada pas, evitant possibles repercussions en les articulacions superiors com el genoll, el maluc i l´esquena, a la vegada, que faciliten la irrigació sanguínea. Això els converteix en uns elements fonamentals dels sistemes locomotor i cardiovascular del cos.

Tota l´atenció que els puguem donar és poca, i més si tenim en compte que la seva gran capacitat d´adaptació fa que pateixin en silenci i que les seves possibles afeccions no es manifestin fins que ja són en un estat avançat. Per aquest motiu hem de mantenir una política de prevenció i visitar el podòleg una vegada a l'any. Qualsevol durícia, molèstia, desgast irregular de la sabata, etc,… pot ser la primera senyal d´alarma de que l'equilibri entre els peus i la resta del cos s' està trencant. La millor solució és posar-se ràpidament en mans del podòleg.

Moltes de les alteracions dels peus es cronifiquen si no actuem a temps. Quan el nostre cos encara és en etapa de creixement és fonamental comprovar regularment que està creixent d'una manera harmònica, és, per tant, la revisió podològica fonamental pel bon desenvolupament dels infants. Ningú no pot estar segur que els peus funcionen correctament, si tenim en compte que el 80% de la població pateix algun problema en els peus al llarg de la seva vida.

 

 

 

Centre Clínic Podològic | Carrer Manso, 14 B | 08192 - Sant Quirze del Vallés | e-mail | Telf de contacte: 93.721.20.3093.721.20.30